Połączenia i skrzynka odbiorcza
Nagrywanie połączeń i zgoda
Włącz lub wyłącz nagrywanie połączeń dla każdego asystenta osobno, informuj dzwoniących, że są nagrywani, oraz kontroluj, kto może odsłuchiwać, pobierać i usuwać nagrania.
4 min czytania Zaktualizowano 24 września 2026
Na tej stronie
Ringhum może przechowywać dźwięk każdego połączenia obok jego transkrypcji, dzięki czemu możesz odsłuchać dokładnie to, co zostało powiedziane. Nagrywanie jest ustawiane dla każdego asystenta osobno i jest domyślnie wyłączone dla nowych asystentów. Gdy jest włączone, asystent może poinformować każdego dzwoniącego, że połączenie jest nagrywane, w języku dzwoniącego. Transkrypcje i podsumowania są tworzone dla każdego połączenia, niezależnie od tego, czy nagrywasz dźwięk.
Włącz lub wyłącz nagrywanie
- Otwórz Asystenci i wybierz asystenta.
- Otwórz kartę Ustawienia połączeń.
- W karcie Nagrywanie włącz lub wyłącz Nagrywaj połączenia.
- Kliknij Zapisz zmiany.
To ustawienie dotyczy każdego połączenia obsługiwanego przez tego asystenta: rozmów telefonicznych, połączeń WhatsApp, połączeń z widżetu strony internetowej i połączeń wychodzących.
Informuj dzwoniących, że połączenie jest nagrywane
W wielu miejscach prawo wymaga poinformowania ludzi, gdy połączenie jest nagrywane. Wśród nich są między innymi niektóre stany USA i UE. Gdy Nagrywaj połączenia jest włączone, pojawia się druga opcja:
- Informuj dzwoniących, że rozmowa jest nagrywana: domyślnie włączona. Asystent wypowiada krótki komunikat na początku połączenia, tuż przed swoją wiadomością powitalną.
Standardowy komunikat to jedno zdanie, na przykład „Ta rozmowa jest nagrywana”. Jest wypowiadane w języku dzwoniącego. Jeśli Twój asystent wita dzwoniących w kilku językach, każde powitanie otrzymuje komunikat w swoim własnym języku. Standardowe zdanie jest dostępne w językach angielskim, niemieckim, hiszpańskim, francuskim, włoskim, niderlandzkim, portugalskim, polskim, szwedzkim, duńskim, norweskim, fińskim, czeskim, rumuńskim, węgierskim, greckim, tureckim, rosyjskim, ukraińskim, indonezyjskim, hindi, japońskim, koreańskim i chińskim. Inne języki używają zdania angielskiego.
Użyj własnej treści
Wpisz swój tekst w polu Twoja własna treść (opcjonalnie), do 200 znaków. Na przykład: „Ta rozmowa może być nagrywana w celach szkoleniowych i kontroli jakości”.
Ważne: Twoja własna treść jest używana dokładnie tak, jak ją napisałeś, dla każdego dzwoniącego i każdego języka. Jeśli Twoi dzwoniący mówią różnymi językami, zostaw pole puste, aby używać standardowego zdania w języku każdego dzwoniącego, albo napisz swój komunikat we wszystkich potrzebnych Ci językach.
Uwaga: Odpowiadasz za spełnienie przepisów dotyczących nagrywania, które obowiązują Twoją firmę i Twoich dzwoniących. Jeśli nie masz pewności, skonsultuj się z doradcą prawnym. Pozostawienie komunikatu włączonego to najbezpieczniejszy wybór.
Jeśli wyłączysz komunikat, połączenia są nadal nagrywane, ale asystent tego nie ogłasza.
Odsłuchaj nagranie
Otwórz Połączenia i wybierz połączenie. Gdy połączenie zostało nagrane, na górze karty Transkrypcja pojawia się odtwarzacz audio. Możesz odtwarzać, wstrzymywać i przewijać nagranie podczas czytania transkrypcji.
Nagrania są przechowywane prywatnie. Nigdy nie są publicznie dostępne i są przesyłane strumieniowo wyłącznie do zalogowanych członków Twojej przestrzeni roboczej.
Kto może odsłuchiwać, pobierać i usuwać
| Rola | Odsłuchiwanie i pobieranie | Usuwanie połączeń |
|---|---|---|
| Właściciel | Tak | Tak |
| Administrator | Tak | Tak |
| Członek | Tak | Nie |
| Obserwator | Tak | Nie |
Zobacz Zaproś swój zespół, aby dowiedzieć się, jak działają role.
Pobierz nagranie lub transkrypcję
- Otwórz połączenie.
- Kliknij menu Więcej (trzy kropki) w prawym górnym rogu.
- Wybierz Pobierz nagranie (.wav).
To samo menu oferuje Pobierz transkrypcję (.txt) i Pobierz jako JSON.
Usuń nagranie
Aby usunąć nagranie, usuń całe połączenie:
- Otwórz połączenie.
- Kliknij menu Więcej i wybierz Usuń połączenie.
- Potwierdź.
To trwale usuwa nagranie, transkrypcję, podsumowanie i wyodrębnione dane. Połączenia, które nadal trwa, nie można usunąć.
Przechowuj nagrania przez ograniczony czas
W planie Scale możesz mieć stare transkrypcje i nagrania usuwane automatycznie:
- Otwórz Ustawienia i przejdź do karty Przestrzeń robocza.
- W sekcji Przechowuj transkrypcje i nagrania przez wybierz okres od 7 dni do 1 roku, albo Bezterminowo (domyślnie).
Starsze transkrypcje, nagrania i wiadomości głosowe są usuwane co noc. Podsumowania i wyniki są zachowywane.
Możesz też wybrać Bez przechowywania - nigdy nie zapisuj transkrypcji ani audio. Przy zerowym przechowywaniu żadne połączenie nie jest nagrywane, nawet gdy Nagrywaj połączenia jest włączone, a transkrypcja jest usuwana, gdy tylko powstanie podsumowanie.
Rozwiązywanie problemów
Przy połączeniu nie ma odtwarzacza audio. Nagrywanie było wyłączone dla asystenta w chwili połączenia, Twoja przestrzeń robocza korzysta z zerowego przechowywania, albo nagranie zostało usunięte przez Twój okres przechowywania.
„Nie udało się teraz usunąć nagrania. Spróbuj ponownie za minutę.” Nie udało się usunąć nagrania z pamięci, więc połączenie zostało zachowane. Poczekaj minutę i usuń je ponownie.
„Nie można usunąć połączenia, dopóki nadal trwa.” Poczekaj na zakończenie połączenia, a następnie je usuń.
← Poprzednia
Czytanie połączenia: transkrypcja, podsumowanie i wynik
Dalej →
Panel Odebrane: wiadomości, oddzwonienia i rozmowy
Powiązane artykuły
Czytanie połączenia: transkrypcja, podsumowanie i wynik
Co widzisz na stronie połączenia, co oznacza każdy wynik, skąd pochodzą wyodrębnione dane i ocena jakości oraz jak filtrować i eksportować swoje połączenia.
Bezpieczeństwo, prywatność i Twoje dane
Jak chronić swoje logowanie za pomocą uwierzytelniania dwuskładnikowego, zobaczyć i zakończyć swoje sesje, kontrolować, kto może odsłuchiwać nagrania, ustawić, jak długo przechowywane są transkrypcje i audio, oraz eksportować lub usuwać swoje dane.
Głosy i języki
Jak wybrać język, w którym odpowiada Twój asystent, oraz głos, który słyszą dzwoniący, skonfigurować kilka języków na jednej linii i napisać dla każdego wiadomość powitalną.
Zaproś swój zespół i ustaw role
Jak zapraszać osoby do swojej przestrzeni roboczej, co może robić każda rola, jak działają miejsca w poszczególnych planach oraz jak prowadzić kilka przestrzeni roboczych z jednego logowania.
Nadal masz problem?
Napisz na [email protected] lub wyślij nam wiadomość. Plany Team i Scale mają priorytetowe wsparcie.